Normal 529034ac2b86774bafb79e486afce159f35ed198

Nicaragua Volcano Challenge verplaatst naar de Dominicaanse Republiek

12 juni 2018 21:05

Vanwege de zeer zorgelijke en onveilige situatie in Nicaragua is door WereldOuders besloten om de Nicaragua Volcano Challenge 2018 te verplaatsen naar de Dominicaanse Republiek.

Het is sinds april zeer onrustig in het Nicaragua. In het hele land zijn wegen geblokkeerd, het openbare vervoer ligt plat en vinden er dagelijks massale demonstraties plaats tegen de regering waarin veel geweld wordt gebruikt. Deze demonstraties zijn oorspronkelijk een reactie op een geplande verhoging van sociale premies. Inmiddels eist het volk het aftreden van president Ortega en beëindiging van repressie en perscensuur. De verwachting is dat deze instabiele en onveilige situatie voorlopig niet verandert. Op dit moment geldt er ook vanuit de Rijksoverheid een negatief reisadvies.

Onze lokale staff in Nicaragua heeft WereldOuders afgelopen weekend geadviseerd dit jaar niet naar Nicaragua te komen met bezoekers en vrijwilligers vanwege deze zeer onveilige en verontrustende situatie. Met de kinderen en de staf gaat het ondanks de onrust in het land redelijk goed. Klik hier voor meer informatie over de situatie in Nicaragua.

Het goede nieuws is dat WereldOuders de challenge dit jaar verplaatst naar de Dominicaanse Republiek. De periode van de mountainbike challenge blijft ongewijzigd en vindt plaats van 23 november t/m 3 december. De Dominicaanse Republiek is een fantastisch mooi, veilig en stabiel land met tevens prachtige projecten van WereldOuders om te bezoeken. Klik hier voor meer informatie over de Domincaanse Republiek en het werk wat WereldOuders hier doet.