WereldOuders Island Challenge 2018

  • WereldOuders Island Challenge
Evenement is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 40.000 (84%)

Lever van 23 november t/m 1 december 2018 een unieke sportieve prestatie, geniet van de prachtige binnenlanden van de Dominicaanse Republiek en draag met je sponsorgelden bij aan het werk van WereldOuders voor de kinderen in de familiehuizen in Latijns-Amerika.

De WereldOuders Island Challenge is een spectaculaire mountainbiketocht, die een bijzondere combinatie biedt van sportief bezig zijn en iets betekenen voor het goede doel. Tijdens deze achtdaagse mountainbiketocht, georganiseerd door WereldOuders, fiets je tijdens de zes fietsdagen ruim 400 kilometer door de Dominicaanse Republiek met onder andere prachtige ritten door het Los Haitises National Park, Samana en San Pedro Bay. Je maakt kennis met een wereld die normaal voor toeristen verborgen blijft. Je logeert in het familiehuis van WereldOuders en ontmoet de kinderen waar WereldOuders zich voor inzet. Zo ervaar je zelf waar je het voor doet. De WereldOuders Island Challenge is voor iedereen die genoeg wilskracht heeft om deze sportieve uitdaging aan te gaan en zich graag wil inzetten voor het goede doel. De tocht is geschikt voor zowel beginnende- als ervaren mountainbikers. Een goede basisconditie is vereist.

Het is een reis om nooit te vergeten! 


WereldOuders Island Challenge

  • 23 november t/m 1 december 2018 
  • Een achtdaagse reis met zes fietsdagen
  • Gemiddeld 70 km per dag
  • Kosten deelname: €1.900 en inschrijfgeld €100
  • Vereist sponsorbedrag per deelnemer €3.500

Overige informatie
Pers
Paklijst WereldOuders Challenge 2018 (zie ook kopje 'deelname en kosten')

Op de hoogte blijven van de challenge? 
Like dan onze Facebookpagina https://www.facebook.com/WereldOuders/.

Monique Uppelschoten

monique@wereldouders.nl

0356264578

Deelname 
De WereldOuders Island Challenge vindt plaats van 23 november t/m 1 december 2018. Met een groep van maximaal 35 personen ontdek je de Dominicaanse Republiek met prachtige ritten door het Los Haitises National Park, Samana en San Pedro Bay. Ook zie je met eigen ogen het werk van WereldOuders in de Dominicaanse Republiek. De WereldOuders Island Challenge is geschikt voor iedereen die genoeg wilskracht heeft om deze sportieve uitdaging aan te gaan en zich graag wil inzetten voor het goede doel. De tocht kan gereden worden door zowel beginnende- als ervaren mountainbikers. Aangeraden wordt om deel te nemen aan de clinics voorafgaand aan vertrek. Een goede basisconditie is vereist. Lees hier het deelname reglement.

Kosten
De kosten voor de deelname aan de De WereldOuders Island Challenge 2018 bedragen €1.900. De inschrijf fee bedraagt €100. Naast de kosten voor deelname is van elke deelnemer een sponsorbedrag van €3.500 vereist wat direct ten goede komt aan het familiehuis en de kinderen in de Dominicaanse Republiek. Lees hier meer over de sponsorwerving.

Wat is er opgenomen in je deelname fee?
•   Vliegreis 
•   Alle transfers in de Dominicaanse Republiek
•   Bagagevervoer in de Dominicaanse Republiek
•   Alle overnachtingen
•   Alle maaltijden (m.u.v. maaltijden in Santa Domingo op de laatste dag)
•   Medische assistentie en verzorging
•   Technische ondersteuning
•   Support met 4WD, inclusief bezemwagen
•   Gebruik van GPS
•   Voorbereidingsbijeenkomsten zoals mountainbike clinics

Welke kosten zijn voor eigen rekening?
•   Vaccinaties en malariapreventie
•   ESTA-reistoestemming (US $14)
•   Verzekeringen (reis- en zorgverzekering)
•   Extra eten, drinken en tussendoortjes
•   Maaltijden en drankjes op de laatste dag (in Santa Domingo)
•   Medische zorg op reis

Lees meer over de benodigde visa en vaccinaties.

Tijdens de WereldOuders Island Challenge gaat een lokale arts en een arts uit Nederland mee om indien nodig medische assistentie te bieden.

Mountainbike
In de Dominicaanse Republiek is niet in elk dorpje een fietsenwinkel. Bovendien is niet alles leverbaar op het gebied van fietsen en mountainbikes. Dat is ook de belangrijkste reden dat de voorkeur ligt dat elke deelnemer zijn eigen fiets meeneemt uit Nederland. Mocht je niet in de gelegenheid zijn een eigen mountainbike te kunnen meenemen dan kunnen wij er een voor je huren in de Dominicaanse Republiek. Hierbij is ook basis reperatiemateriaal aanwezig. Dit is voor eigen rekening. Goed materiaal is tijdens de WereldOuders Island Challenge essentieel. Lees meer over materialen.

Annuleren
Er kan onverhoopt iets misgaan. Je kunt je inschrijving dan annuleren. Het inschrijfgeld van €100,- is niet restitueerbaar. Lees de specifieke voorwaarden over annulering en restitutie in de betalings- en annuleringsvoorwaarden.

De reis
Tijdens de WereldOuders Island Challenge reis je acht dagen door de Dominicaanse Republiek. Je overnacht in simpele guesthouses, hostels en in het familiehuis van WereldOuders. Overnachting is op basis van logies en ontbijt. Diner wordt genuttigd op de overnachtingslocatie. Overdag ontvang je een lunchpakket voor tijdens het fietsen. Deelnemers zorg zelf voor energierepen en poeder voor je energiedrank. Neem dat mee vanuit Nederland, de lokale winkels en kiosken hebben een zeer beperkt aanbod. De organisatie verzorgt snacks, fruit en water voor onderweg.

Je vliegt vanaf Schiphol naar Punta Cana. Het vervoer in Nederland naar- en van Schiphol organiseer je zelf. Vervoer vanaf het vliegveld in de Dominicaanse Republiek naar het familiehuis Casa Santa Ana in San Pedro de Macoris is geregeld. Uiteraard zorgt WereldOuders voor alle transfers terplaatse in de Domicaanse Republiek.

Dag 1 - Bezoek familiehuis Casa Santa Ana
WereldOuders laat graag van dichtbij zien waarom ons werk van belang is. Daarom betrekken wij de deelnemers vanaf het begin van de reis bij ons werk en bezoeken we de eerste dag het familiehuis Casa Santa Ana (deze dag wordt er niet gefietst) om zo te laten zien waar we trots op zijn, en waar het sponsorgeld naar toe gaat. Tijdens deze eerste dag wordt er een rondleiding gevolgd over het terrein van het familiehuis en ontmoeten de bikers de kinderen die in het familiehuis wonen. Dit zijn momenteel 202 kinderen. Het familiehuis vangt hierbij ook kinderen op met een handicap en heeft verschillende gehandicaptenprogramma's. De faciliteiten op het terrein van het familiehuis bestaan uit verschillende huizen waar de kinderen wonen, twee schoolgebouwen, een vrijwilligers- en bezoekershuis, een kapel, een centrale keuken en een kliniek. Deze komen in de rondleiding aan bod. Op het terrein van het familiehuis wonen de kinderen in kleine groepen met vaste verzorgers. Er heerst daarom ook een echte familiesfeer!

In het familiehuis wordt ook overnacht, waar na de een goed ontbijt de volgende ochtend de eerste fietsdag van start gaat!

Dag 2 - Fietsdag 1: San Pedro de Marcoris - San Pedro de Marcoris (35 km)
De eerste fietsdag bestaat uit een korte tocht van 35 kilometer, met begin- en eindpunt bij het familiehuis Casa Santa Ana in San Pedro de Marcoris. Er wordt rondom het familiehuis gefietst over veelal vlakke, onverharde wegen omgeven door suikerriet. Na afloop van de tocht keren we terug naar het familiehuis. Hier wordt wederom overnacht!

Dag 3 - Fietsdag 2: San Pedro de Marcoris - Sabana de la Mar (75 km)
We vertrekken uit het familiehuis en fietsen op deze tweede fietsdag van San Pedro de Marcoris aan de zuidkust van het eiland, naar Sabana de la Mar gelegen aan de noordkust. De tocht gaat dwars door de binnenlanden van de Dominicaanse Republiek, langs onder andere Hato Mayor en El Valle, waarbij de bikers door prachtige, ongerepte natuur fietsen. Na de tocht van 75 kilometer komen we aan in Sabana de la Mar, waar ook overnacht gaat worden.

Dag 4 - Fietsdag 3: Sabana de la Mar - Las Galeras (50 km)
Tijdens de derde fietsdag fietsen we een mooie tocht van 50 kilometer, waarbij gestart wordt in Sabana de la Mar, het eindpunt van gister. Vanuit hier pakken we eerst de veerboot naar Samana. Deze boottocht duurt ongeveer anderhalf uur. Als we in Samana aankomen begint het echte werk; we fietsen van Samana naar Las Galeras. Las Galeras is een stranddorpje met ongeveer 6.000 inwoners waar we ook overnachten. De tocht duurt ongeveer vier tot zes uur en hierbij worden 500 hoogtemeters gemaakt.

Dag 5 – Fietsdag 4: Sanchez - San Francisco de Macoris (85 km)
Wij zijn alweer op de helft van deze WereldOuders Island Challenge! Tijdens de vierde fietsdag rijden we eerst met de auto van Las Galeras naar Sanchez. Vanaf Sanchez fietsen we 85 kilometer, over voornamelijk onverharde en vlakke wegen en single tracks, naar San Francisco de Macoris. Hierbij fietsen we onder andere over een oude spoorlijn die tegenwoordig niet meer bestaat. Ook fietsen we door verschillende kleine dorpjes waardoor de bikers een inkijkje krijgen hoe het dagelijkse leven in de Dominicaanse Republiek er aan toegaat. De tocht duurt ongeveer vijf tot zes uur en hierbij worden 400 hoogtemeters gemaakt. Aangekomen in San Francisco de Macoris wordt hier overnacht.


Dag 6 – Fietsdag 5: Jarabacoa - Constanza (70 km)
Tijdens de vijfde fietsdag rijden we eerst met de auto van San Francisco de Macoris naar Jarabacoa. Vanaf Jarabacoa begint de tocht naar Constanza. Deze tocht van 70 kilometer, over voornamelijk onverharde wegen en paden, bestaat maar liefs uit 2.000 hoogtemeters en er zal daarom, vooral tijdens de eerste 35 kilometer, flink geklommen moeten worden door de bikers ! Tijdens de tocht fietsen we door een van de Nationale parken in de Dominicaanse Republiek. De tocht van vandaag duurt ongeveer zes tot negen uur en is een van de zwaarste tochten.

Dag 7 – Fietsdag 6: Miamon - Santa Domingo (80 km)
De laatste fietsdag is alweer aangebroken! Na een transfer van Constanza naar Miamon, fietsen we vanaf hier 80 kilometer naar de hoofdstad van de Domincaanse Republiek; Santa Domingo. Er wordt voornamelijk over onverharde wegen en paden gefietst, waarbij het eerste deel van de tocht erg heuvelachtig is. De tocht duurt ongeveer zes tot zeven uur en er worden 1.500 hoogtemeters gemaakt door de bikers! Bij aankomst in Santa Domingo is het tijd voor een feestje; de tocht is namelij volbracht! 


DAG 8 - Santo Domingo - Adios Dominicaanse Republiek
Dag acht is alweer de laatste dag van de Challenge. Deze dag brengen we door in Santo Domingo; de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. De stad telt ruim 2.9 miljoen inwoners en heeft vele mooie bezienswaardigheden. In Santo Dominco hebben we een dag om vrij te besteden. 's Avonds volgt de terugvlucht naar Nederland. We arriveren de volgende dag (dag 9) op Schiphol vanwege het tijdsverschil met de Dominicaanse Republiek.

Deelname is niet alleen een sportieve prestatie, maar tegelijkertijd doe je goed voor kansarme kinderen in de Dominicaanse Republiek. Jouw sponsorgeld wordt besteed aan de kinderen en projecten van WereldOuders in Dominicaanse Republiek.

WereldOuders
WereldOuders is een stichting die structurele hulp biedt aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. De kinderen worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging ook scholing en minimaal een vakopleiding krijgen. Sommigen gaan zelfs studeren. De jongeren blijven aan de familiehuizen verbonden totdat het zelfstandige volwassenen zijn. Zo hebben zij kans op een goede toekomst waarmee ze niet alleen zichzelf maar ook hun gemeenschap kunnen versterken.

Met jouw deelname aan de WereldOuders Island Challenge geef je een voorheen kansarm kind de kans op:

  • Een veilig, liefdevol thuis in een beschermde omgeving;
  • De (medische) zorg die alle ouders hun kinderen willen bieden;
  • Een volledige schoolopleiding: van kleuterschool tot en met minimaal een vakopleiding en eventueel zelfs hogeschool of universiteit;
  • Een goede basis voor een zelfstandige toekomst.

Ontmoet de kinderen
WereldOuders laat graag van dichtbij zien waarom ons werk van belang is. Daarom betrekken wij de deelnemers vanaf het begin van de reis bij de kinderen om zo te laten zien waar we trots op zijn, en waar het sponsorgeld naar toe gaat. Vlak voor vertrek naar de Dominicaanse Republiek word je gekoppeld aan één van de kinderen in het huis. Dit kindje zal je ook ontmoeten en tijdens het programma heb je tijd om meer te weten te komen over jouw kind in familiehuis Casa Santa Ana. 


Familiehuis Casa Santa Ana
Het familiehuis in de Domicaanse Republiek is opgericht in 2003 en begon in een gehuurd huis in de stad San Pedro de Macoris, waar zeven kinderen werden opgevangen. In 2005 verhuisde het familiehuis en werd Casa Santa Ana geopend, wat is uitgegroeid tot een familiehuis dat structurele ondersteuning biedt aan 202 kinderen. Het familiehuis vangt ook kinderen op met een handicap en heeft verschillende gehandicaptenprogramma's. De faciliteiten op het terrein van het familiehuis bestaan uit verschillende huizen waar de kinderen wonen, twee schoolgebouwen, een vrijwilligers- en bezoekershuis, een kapel, een centrale keuken en een kliniek. Op het terrein van het familiehuis wonen de kinderen in kleine groepen met vaste verzorgers. Zo ontstaat er een echte familiesfeer. Naast de kinderen in het familiehuis biedt WereldOuders (gedeeltelijke) ondersteuning aan 162 kinderen in de gemeenschap rondom het familiehuis. 

Het familiehuis Casa Santa Ana is grotendeels zelfvoorzienend. Het verbouwt eigen groenten en gewassen. Zo kunnen we de kinderen van gezond voedsel voorzien en zijn we niet volledig afhankelijk van de (stijgende) voedselprijzen. De kinderen krijgen minimaal een vakopleiding en sommige kinderen hebben zelfs de mogelijkheid om te gaan studeren.

Ter voorbereiding aan je reis ontvang je een pakket met o.a. informatie over het familiehuis en een aantal kind verhalen. Hierdoor krijg je een beeld van het leven van onze kinderen en de sfeer in het huis. 

Neem hieronder een kijkje bij het familiehuis in de Dominicaanse Republiek:

Bekijk alle
€ 250 19-12-2018 | 09:35 Aan: Hart voor WereldOuders!
€ 40 17-12-2018 | 16:55 Aan: Alle kleine beetjes
€ 20 16-12-2018 | 11:30 Aan: We can't help everyone, but everyone can help someone.
€ 190 15-12-2018 | 14:41 Aan: Alle kleine beetjes
Bekijk alle

WereldOuders Island Challenge volbracht!

03-12-2018 | 10:00 Wat zijn wij trots op onze bikers! Van 23 november tot en met 1 december 2018 fietsten zij de WereldOuders Island Challenge; een mountainbikereis van 400 kilometer, vol pittige beklimmingen en heftige afdalingen door de binnenlanden van de Dominicaanse Republiek. Tijdens de reis bezochten zij het familiehuis Casa Santa Ana van WereldOuders, om zo met eigen ogen te zien waar hun opgehaalde sponsorgeld aan wordt besteed! De WereldOuders Island Challenge is een uitdagende mountainbiketocht waarbij de deelnemers op een bijzondere en sportieve manier de projecten van WereldOuders en het land leren kennen. Ze ontmoeten de kinderen waar WereldOuders zich voor inzet en logeren in familiehuis Casa Santa Ana. In totaal haalde de groep een bedrag van ruim €33.500 op aan sponsorgeld, dat zij met hun uitdaging wisten te werven. Dit geld komt ten goede aan het familiehuis. Tijdens de reis fietsten de deelnemers 400 kilometer in zes fietsdagen; van San Pedro de Marcoris via onder andere Las Galeras, Sanchez en Constanza naar de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek; Santa Domingo. De route bestond uit tracks door het tropisch regenwoud, langs het strand, bergachtig gebied met grote keien en door de dichtbeboste paden. Het grootste gedeelte van de tracks was hierbij onverhard. De WereldOuders Island Challenge is een ultieme combinatie van sportief bezig zijn en goed doen en is voor iedereen die genoeg wilskracht heeft om deze sportieve uitdaging aan te gaan! De eerste inschrijvingen voor de WereldOuders Island Challenge 2019 zijn inmiddels binnen! Ook interesse om mee te fietsen? Mail dan voor meer informatie naar monique@wereldouders.nl!
Lees meer