Verbouwing van jongenshuis 'San Andres' voor jongens met een beperking

Nienke Boersema
Closed You can't donate anymore
from €12,950 (104%)

Wat fijn dat u geinteresseerd bent om dit mooie project te steunen. Mijn naam is Nienke Boersema, ik ben fysiotherapeute en werk momenteel in Honduras en doe dit sinds januari 2018 als vrijwilliger. Ik begeleid hier onder andere kinderen met een beperking, dat is ontzettend gaaf. Een van de huizen is San Andres, hier op de ranch in Nuestros Pequenos Hermanos (NPH) Honduras.

Ik ben deze actie gestart, omdat ik heb gemerkt dat er gebreken zijn aan San Andrés, een huis waar 10 bijzonder leuke jongens wonen met verschillende mentale en fysieke beperkingen. Het huis was in eerste instantie niet gebouwd voor kinderen met een beperking. Maar na een crisis situatie bij de organisatie waar deze jongens woonden (een andere organisatie in het noorden van Honduras) werden deze jongens in januari 2019 zonder al te veel voorbereidingstijd naar NPH overgeplaatst en werd met spoed het huis San Andres ter beschikking gesteld.

Helaas blijkt het huis niet voldoende geschikt en veilig voor jongens met diverse verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Zo is de slaapzaal waar de tien jongens slapen erg klein, waardoor de jongens met hun bedden tegen elkaar slapen en problemen met slapen ondervinden. Door de beperkte ruimte is het lastig voor de jongens om ’s avonds naar de wc te gaan maar ook de verzorgende kan de kinderen niet hun persoonlijke interventies (luiers verschonen/ medicatie toedienen) geven in de nacht zonder de andere jongens te wekken.

Ook is er geen keuken. In de hal staat een kookplaatje, iets wat erg gevaarlijk is voor de jongens en een koelkast die de jongens steeds openmaken en op zoek gaan naar eten. Een gesloten keukengedeelte zie ik daarom als een must. Daarbij zou het voor de begeleiders makkelijker zijn om een keuken te hebben, aangezien sommige jongens een speciaal dieet nodig hebben en de begeleiders op deze manier geen ruimte hebben om te koken of de maaltijden aan te passen (het is alsof ze dagelijks aan het picknicken zijn in hun eigen huis).

Als laatste is er een opslagplek nodig voor de nieuwe en dure revalidatie-apparatuur die wij laatst hebben aangeschaft. De jongens zijn nieuwsgierig en we kunnen nu niet voorkomen dat er spullen kapot worden gemaakt. En een hele huiskamer vol met therapiematerialen staat nou ook niet al te gezellig. Al deze toevoegingen aan het San Andrés jongenshuis zal van positieve invloed zijn op de kwaliteit van leven van deze lieve jongens, het zal ze helpen een beter revalidatieproces te hebben en ook zullen de verzorgenden in een betere werkomgeving terechtkomen, waardoor ze met meer plezier het werk kunnen doen. Een van de verzorgers vertelde mij: ‘Ik bid tot God dat we snel dit huis kunnen aanpassen, want dit huis is gewoon niet wat onze jongens verdienen en nodig hebben’.

Voor deze aanpassingen hebben we 12.950 euro nodig. Dit bedrag is inclusief: alle bouwmaterialen voor de aanbouw ( slaapkamer, een keuken en een opslagruimte) en de materialen voor de inbouw van de keuken, met inachtneming van de extra veiligheidsmaatregelen en natuurlijk moeten de werkers ook betaald worden. Ik hoop dat u ons een stukje op weg kan helpen. Alvast bedankt namens het hele team van San Andres hier in Honduras.

View all
€33.60 04-02-2020 | 13:57
€100 28-12-2019 | 12:26
€250 24-12-2019 | 16:00
€100 22-12-2019 | 19:41 Respect voor jouw inzet en liefde voor deze doelgroep zo ver van huis. Gods zegen toegewenst.
€1,000 19-12-2019 | 10:01 Belangrijk werk!!