Materialen

Terug naar evenement

Materiaal
Goed materiaal is absoluut essentieel! Wanneer je door de binnenlanden van de Guatemala gaat fietsen, heb je materiaal nodig dat in een goede staat verkeert. Dit geldt zowel voor de beginnende- als ervaren mountainbiker!

Houd steeds in je achterhoofd dat er in de Guatemala niet in elk dorpje een fietsenwinkel is. Bovendien is niet alles leverbaar op het gebied van fietsen en mountainbikes. Dat is ook de belangrijkste reden dat de voorkeur ligt dat elke deelnemer zijn eigen fiets meeneemt uit Nederland. Uiteraard gaat er wel een professionele mecanicien mee met de WereldOuders Island Challenge.

Het is niet nodig een full-suspension bike mee te nemen. Een goed gemonteerde hard-tail voldoet ook goed. Voor deze route adviseren wij een mountainbike met een goed verende voorvork en een afmontage die voor de omstandigheden geschikt is (Shimano LX/SLX of hoger, Sram X5 of hoger). Voor persoonlijk advies over welke fiets geschikt is voor de tocht, kan je contact opnemen met:

Patrick van der Weegen
info@bike-in-balance.nl 
071-3310101

Remmen
Altijd belangrijk: de remmen! Een goed afgemonteerde mountainbike heeft schijfremmen. Maar velgremmen voldoen ook. Neem wel altijd reserveblokjes of -schijven mee. De weersomstandigheden en het terrein zorgen ervoor dat je remmen snel slijten.

Spatborden
Een spatbordje op je fiets (ook al is dit voor veel bikers vloeken in de kerk) is geen overbodige luxe. Het regenseizoen is net voorbij tijdens de WereldOuders Challenge en we zullen aardig wat nattigheid en modder tegenkomen.

Bidons, camelbag, helm
Je fiets moet minimaal twee bidons (0,75 ml) kunnen dragen. Je bent verplicht te rijden met een helm en een camelbag met waterreservoir van minimaal 1,5 liter.

Banden
De beste bandenset voor de WereldOuders Challenge is een combinatie van een stevig profiel op je voorband en een semislick profiel op je achterband. Een goed voorbeeld is de bekende en populaire combinatie van Swalbe Racing Ralph achter en Swalbe Nobby-Nic voor. Dat zorgt voor goede grip in de bochten en snelheid op de snelle stukken. Eventueel voldoet een semi-slick bandenset.

Zorg voor banden met noppen van 2.00 tot 2.20 breed.
Daarbij kun je kijken naar merken zoals: Continental Mountain King, Geax Barro Mountain, Geax Saguaro, Schwalbe Racing Ralph, Schwalbe Nobby Nic.

KORTING
Via Patrick van der Weegen - Bike in Balance, krijg je 30% korting op alle materiaal en kleding. Daarnaast ook 30% korting op een nieuwe mountainbike (gegevens vind je hierboven).

Paklijst
In het menu hiernaast vind je een paklijst, waar je kan zien wat je allemaal mee moet nemen tijdens de reis.