Over WereldOuders

Een thuis en een toekomst voor kinderen in Latijns-Amerika

Wereldwijd leven er miljoenen kinderen op straat, waarvan het grootste gedeelte in Latijns-Amerika. Zonder huis, thuis én toekomst. 

WereldOuders biedt structurele hulp aan deze thuisloze en kwetsbare kinderen. Dit doet het in negen landen in Latijns-Amerika. De kinderen worden opgenomen in onze huizen waar ze naast liefde en persoonlijke aandacht, ook scholing en medische zorg krijgen. Het terrein van WereldOuders bestaat uit grote stukken land met verschillende huizen, een school, een kliniek en landbouwgrond. De jongeren blijven aan WereldOuders verbonden totdat het zelfstandige volwassenen zijn. Zo hebben zij een goede kans op een toekomst waarmee ze zichzelf en hun omgeving versterken. Daarbij zet WereldOuders ook educatieve en medische projecten op voor de hele gemeenschap. Op dit moment is WereldOuders actief in de landen: Honduras, Bolivia, Guatemala, Dominicaanse Republiek, Peru, Haïti, Mexico, El Salvador en Nicaragua.

WereldOuders heeft haar wortels in het Latijns-Amerikaanse Nuestros Pequeños Hermanos (NPH). Deze organisatie is begin jaren vijftig in Mexico opgericht door father William B. Wasson. Hij was zeer betrokken bij het lot van de talloze hongerige en dakloze kinderen die op zijn pad kwamen. De afgelopen decennia zijn tientallen mensen geraakt door het werk van de pater, wat resulteerde in fondsenwervingskantoren over de hele wereld. WereldOuders werd in 1991 opgericht.

Meer weten over het werk van WereldOuders? Kijk op: www.wereldouders.nl