Rotterdam Businessride 2019

  • 40 km
  • 60 km
  • 80 km
Closed You can't donate or start fundraising anymore
from €8,000 (100%)

Wil jij samen met je collega's of individueel sportief je weekend beginnen? Fiets dan op vrijdag 27 september 2019 mee met de eerste editie van de Rotterdam Businessride. De Rotterdam Businessride is een racefiets toertocht die start en finisht in Rotterdam. De toertocht wordt georganiseerd door WereldOuders, Reessjurts en citizenMovement. Daag jezelf en je collega's uit en fiets mee voor WereldOuders!

Afstanden en programma
De Rotterdam Businessride bestaat uit drie verschillende afstanden van 40, 60 en 80 kilometer. De start en finish van de tocht vinden plaats bij het citizenM Rotterdam hotel (Gelderseplein 50, 3011 WZ, Rotterdam). De inloop is vanaf 12:30 uur. Voor deelnemers staat de koffie en thee klaar en is er de mogelijkheid om voorafgaand aan de tocht, tegen een meerprijs van slechts €7,50, te lunchen. (zie alinea 'deelnamekosten'). Om 13:30 uur vindt er een welkomstwoord door WereldOuders plaats, met uitleg over de fietsroute en de regels, waarna om 14:00 uur de eerste groep (80km) van start gaat, om 14:30 uur de tweede groep (60 km) en om 15:00 uur de laatste groep (40 km). De finish is rond 16:30 uur, gevolgd door een netwerkborrel bij citizenM Rotterdam hotel.

Deelnamekosten
Het is mogelijk om individueel of samen met een bedrijfsteam (max. 15 personen per bedrijfsteam) mee te fietsen. Daarnaast kun je kiezen voor deelname inclusief of exclusief lunch. De kosten voor deelname inclusief lunch bedragen €45 per persoon. Voor het inschrijfgeld verzeker je jezelf van deelname aan het evenement, krijg je voorafgaand aan de toertocht een lunch en koffie of thee en na afloop tijdens de netwerkborrel een hapje en een drankje. Ook kun je je inschrijven voor deelname exclusief lunch. De kosten hiervoor bedragen €37,50 per persoon. Voor het inschrijfgeld verzeker je je van al het bovengenoemde; exclusief de lunch. Of je je nu inschrijft voor deelname inclusief of exclusief lunch; de kosten blijven gelijk ongeacht je deelname als individu of met een team.

Huisjesproject Haïti
Van elke inschrijving gaat €25 direct naar WereldOuders; organisator en het goede doel dat gekoppeld is aan de Businessride. Dit jaar gaan de opbrengsten van de Rotterdam Businessride naar het huisjesproject van WereldOuders in de sloppenwijk Cité Soleil in Haïti. Cité Soleil is de grootste sloppenwijk van Haïti waarin honderdduizenden mensen in onmenselijke omstandigheden leven. Het is leven op een vuilnisbelt, waar extreme armoede en geweld regeren.

WereldOuders vindt dat geen kind mag opgroeien in onveiligheid. Daarom bouwen we, op een eenvoudige en bewezen effectieve manier, bakstenen huizen voor de lokale bevolking en verbeteren we de leefomstandigheden voor de kinderen en hun familie. Tot nu toe hebben we al 270 huizen weten te realiseren, maar we zijn er nog lang niet. Het is onze droom alle bewoners van Cité Soleil van een huis te voorzien! 

Help jij ons mee? Start individueel of met je collega's (als bedrijf) een actie voor dit project en maak een actiepagina aan! Je laat je dan sponsoren door vrienden, familie en collega's voor jouw sportieve prestatie en levert op deze manier een bijdrage aan dit prachtige project! Een huis kost €11.000 maar iedere gift is natuurlijk meer dan welkom! Voor €1000 financier je al een compleet dak van een huis, voor bijvoorbeeld €250 een raam met kozijn en voor €75 een toilet! Hoe fantastisch zou het zijn als we door de Rotterdam Businessride een aantal gezinnen een veilig huis kunnen bieden! Bouw jij individueel of samen met je collega's mee aan de veiligheid van de kinderen in Haïti?


Klik op het menu item 'Doel' voor meer informatie over het huisjesproject!

Extra bijdrage
Wil je iets extra's doen voor WereldOuders? Dan kun zoals hierboven beschreven, een actiepagina aanmaken voor jezelf of voor je team/bedrijf en je hierop laten sponsoren door vrienden, familie en collega's voor jouw sportieve prestatie. Wil je geen actie starten maar wel een extra bijdrage leveren? Je kunt ervoor kiezen om bij je inschrijving een extra donatie te doen van bijvoorbeeld €25, €50, €100 of €250, of een ander bedrag naar keuze.

Op de hoogte blijven van de Rotterdam Businessride? Like dan onze Facebookpagina: 
https://www.facebook.com/WereldOuders/

-------------------------------------------------------------

Op zoek naar een nieuwe wieleroutfit? 
Ben jij op zoek naar een nieuwe wieleroutfit voor bijvoorbeeld de Rotterdam Businessride? Dan ben je bij Reessjurts, medeorganisator van de Rotterdam Businessride, aan het juiste adres! Reessjurts is de specialist als het gaat om wielerkleding. Van ludieke wielerkleding met een knipoog tot een retro look of een strak ontwerp; Reessjurts heeft voor iedere fietser wat wils. De kleding wordt gemaakt van hoogwaardige Italiaanse materialen door mensen met passie voor de wielersport. Daarnaast is het bij Reessjurts ook mogelijk eigen ontwerpen voor jouw team, club, bedrijf of vereniging te ontwikkelen. En dat al vanaf vijf stuks! Meer informatie op www.reessjurts.nl. Zeker weten dat je je nieuwe outfit kan dragen tijdens de Rotterdam Businessride? Bestel dan voor 1 augustus!

 

Contactgegevens:

Monique Uppelschoten

monique@wereldouders.nl

035-6264578

Over WereldOuders
WereldOuders biedt structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. De kinderen worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging ook scholing en minimaal een vakopleiding krijgen. Sommigen gaan zelfs studeren. De jongeren blijven aan de familiehuizen verbonden totdat het zelfstandige volwassenen zijn. Zo hebben zij kans op een goede toekomst waarmee ze niet alleen zichzelf maar ook hun gemeenschap kunnen versterken.

WereldOuders geeft voorheen kansarme kinderen in de familiehuizen:

  • Een veilig, liefdevol thuis in een beschermde omgeving.
  • Een volledige schoolopleiding: van kleuterschool tot en met minimaal een vakopleiding en eventueel zelfs universiteit.
  • De (medische) zorg die alle ouders hun kinderen willen bieden.
  • Een goede basis voor een zelfstandige toekomst.


Meedoen aan de Rotterdam Businessride is niet alleen een sportieve prestatie, maar tegelijkertijd doe je iets goeds voor kansarme kinderen in Latijns-Amerika. Kinderen die het minder goed getroffen hebben en heel erg geholpen zijn met jouw steun. Je sponsorgeld wordt dit jaar besteed aan het huisjesproject in Haïti.

Huisjesproject Haïti
Van elke inschrijving gaat €25 euro direct naar WereldOuders; organisator en het goede doel dat gekoppeld is aan de Businessride. Dit jaar gaan de opbrengsten van de Zuidas Businessride naar het huisjesproject van WereldOuders in de sloppenwijk Cité Soleil in Haïti. Cité Soleil is de grootste sloppenwijk van Haïti waarin honderdduizenden mensen in onmenselijke omstandigheden leven. Het is leven op een vuilnisbelt, waar extreme armoede en geweld regeren.

WereldOuders vindt dat geen kind mag opgroeien in onveiligheid. Daarom bouwen we, op een eenvoudige en bewezen effectieve manier, bakstenen huizen voor de lokale bevolking en verbeteren we de leefomstandigheden voor de kinderen en hun familie. De impact hiervan is enorm! Door mensen een uitweg te bieden en hen de veiligheid van een eigen huis te geven zien we grote veranderingen. Ook natuurrampen en klimaatverruwing die het land treffen hebben voor de gezinnen die in de huisjes wonen minder desastreuze gevolgen. Met de bouw van de huizen creëren we daarnaast werkgelegenheid voor de lokale bevolking; onder andere omdat we lokaal geproduceerde bakstenen gebruiken.

Tot nu toe hebben we al 270 huizen weten te realiseren, maar we zijn er nog lang niet. Het is onze droom alle bewoners van Cité Soleil van een huis te voorzien! 

Help jij ons mee? Start individueel of met je collega's (als bedrijf) een actie voor dit project en maak een actiepagna aan! Je laat je dan sponsoren door vrienden, familie en collega's voor jouw sportieve prestatie en levert op deze manier een bijdrage aan dit prachtige project! Een huis kost 10.000 euro maar iedere gift is natuurlijk meer dan welkom! Voor €1000 euro financier je al een compleet dak van een huis, voor bijvoorbeeld €250 euro een raam met kozijn en voor €75 euro een toilet! Hoe fantastisch zou het zijn als we door de Zuidas Businessride een aantal gezinnen een veilig huis kunnen bieden! Bouw jij individueel of samen met je collega's mee aan de veiligheid van de kinderen in Haïti?


Klik hier voor meer informatie over het huisjesproject!

Programma
12:30 - 13:30 uur - Inschrijven, omkleden en evt. lunch 
13:30 - 13:45 uur - Welkom door WereldOuders; uitleg fietsroute en regels
14:00 uur - Vertrek eerste groep (80 km)
14:30 uur - Vertrek tweede groep (60 km) 
15:00 uur - Vertrek derde groep (40 km)
16:30 uur - Finish gevolgd door netwerkborrel in citizenM hotel Rotterdam

Locatie
Adres citizenM hotel Rotterdam: 
Gelderseplein 50
3011 WZ Rotterdam

Route
De route van de Rotterdam Businessride is bekend! Een overzicht van de routes per afstand is hieronder te vinden.

40 km

Voor een meer gedetaileerde weergave van de route van de 40 kilometer en de mogelijkheid om de route te downloaden op uw smartphone, GPS of computer klikt u hier.

60 km

 

Voor een meer gedetaileerde weergave van de route van de 60 kilometer en de mogelijkheid om de route te downloaden op uw smartphone, GPS of computer klikt u hier.

80 km


Voor een meer gedetaileerde weergave van de route van de 80 kilometer en de mogelijkheid om de route te downloaden op uw smartphone, GPS of computer klikt u hier.

De partners en sponsors van de Rotterdam Businessride 2019 zijn:

Reessjurts
Reessjurts is ontstaan begin 2014 met de gedachte dat iedere fietser wel iets anders wil. De een wil een gaaf raceshirt en de ander wil zijn racefiets net een ander uiterlijk geven dan een ander. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in ludieke eigenzinnige fietskleding. Wielerkleding met soms een knipoog, dan weer een retro look en soms gewoon een clean strak ontwerp. De kleding wordt gemaakt van hoogwaardige Italiaanse materialen door mensen met passie voor de wielersport. Daarnaast is het bij Reessjurts ook mogelijk eigen ontwerpen voor jouw team, club, bedrijf of vereniging te ontwikkelen. Meer informatie op www.reessjurts.nl.


CitizenM
citizenM heeft hotels in een aantal van de meest bruisende steden ter wereld. Hotels voor de nieuwe generatie reizigers; efficiënt en vooral betaalbare luxe. Meer informatie over CitizenM is te vinden op https://www.citizenm.com/


De Zorgspecialist
De ZorgSpecialist is dé zorgaanbieder voor thuiszorg in de regio Kennemerland. Voor iedere cliënt een oplossing op maat met zorg op de tijden die u wenst

Als sportieve werkgever zijn wij ook altijd op zoek naar jou; enthousiaste helpenden, verzorgenden of verpleegkundigen die dagelijks het verschil voor onze klant weten te maken. Bel (023-5100200) of loop eens bij ons binnen in Santpoort-Noord. Meer informatie over De Zorgspecialist is te vinden op: www.dezorgspecialist.nl.

View all
€10 26-09-2019 | 17:31 To: Fabian
€10 25-09-2019 | 23:00 To: Team CBRE
€55 25-09-2019 | 21:43 To: Team CBRE Kleine bijdrage voor hen die het veel minder hebben op deze wereld.
€75 25-09-2019 | 19:30 To: Team CBRE Opgehaalde donaties
€10 24-09-2019 | 17:29 To: Team CBRE
View all

Succesvolle eerste editie Rotterdam Businessride

30-09-2019 | 14:58 Na drie succesvolle fietstochten vanaf de Zuidas in Amsterdam, vond op vrijdag 27 september de allereerste editie plaats van de Rottedam Businessride. 30 deelnemers, verdeeld over vijf verschillende bedrijventeams van CBRE, People Business, Identity Games, de ZorgSpecialist en CitizenMovement, fietsten 40, 60 of 80 kilometer voor WereldOuders. "Volgend jaar weer!” was een veelgehoorde kreet. De opbrengst van de Rotterdam Businessride was €7.761! Een groot deel hiervan gaat naar het huisjesproject van WereldOuders in de sloppenwijk Cité Soleil in Haïti. In deze sloppenwijk bouwt WereldOuders, op een eenvoudige en bewezen effectieve manier, bakstenen huizen voor de lokale bevolking en verbeteren we de leefomstandigheden voor de kinderen en hun familie. De Rotterdam Businessride werd georganiseerd door WereldOuders, Reessjurts en citizenM Hotels. Het vertrek- en eindpunt was het citizenM Hotel aan het Gelderse plein in Rotterdam. De toer voerde de deelnemers langs mooie plaatsen zoals Krimpen aan de IJsel, Nieuwerkerk aan de IJsel en Gouda. Na afloop van de toertocht was er een netwerkborrel in het CitizenM hotel, waarbij onder het genot van een hapje en een drankje werd nagepraat over de mooie tocht. Wij danken alle deelnemers, sponsoren en partners voor hun inzet en enthousiasme!Klik hier om de foto's van de Rotterdam Businessride te bekijken.Foto boven bericht: © Esther Cammelot
Read more