WereldOuders Challenge 2021

  • WereldOuders Island Challenge
from €40.000 (17%)

Door de huidige situatie rondom het coronavirus wordt de WereldOuders Challenge 2021 verplaatst naar 2022. Meer informatie volgt. Voor vragen kunt u mailen naar monique@wereldouders.nl.

----------------------------------------------------------------

Lever een unieke sportieve prestatie, geniet van de prachtige binnenlanden van de Guatemala en draag met je sponsorgeld bij aan het werk van WereldOuders voor de kinderen in Latijns-Amerika.

De WereldOuders Challenge is een spectaculaire mountainbiketocht, die een bijzondere combinatie biedt van sportief bezig zijn en iets betekenen voor het goede doel. Tijdens deze achtdaagse mountainbiketocht, georganiseerd door WereldOuders, fiets je tijdens zes fietsdagen ruim 400 kilometer door Guatemala met onder andere prachtige ritten door (en naar) Totonicapán, de Cuchumatanes gebergten, Hacienda Acúl ('de Alpen van Guatemala') en Chichicastenango.

Tijdens de tocht maak je kennis met een wereld die normaal voor toeristen verborgen blijft. Je logeert bij het programma van WereldOuders en ontmoet de kinderen waar WereldOuders zich voor inzet. Zo ervaar je zelf waar je het voor doet. De WereldOuders Challenge is voor iedereen die genoeg wilskracht heeft om deze sportieve uitdaging aan te gaan en zich graag wil inzetten voor het goede doel. De tocht is geschikt voor zowel beginnende- als ervaren mountainbikers. Een goede basisconditie is vereist!

Het is een reis om nooit te vergeten! 

WereldOuders Challenge

• Datum volgt nog (2021)
• Een achtdaagse reis met zes fietsdagen
• Gemiddeld 60 km per dag
• Kosten deelname: €2.300 en inschrijfgeld €100
• Vereist sponsorbedrag per deelnemer €3.500

Overige informatie
Pers

Op de hoogte blijven van de challenge? Like/volg ons dan op Facebook en/of Instagram.

Vragen over de WereldOuders Island Challenge?
Neem dan contact op met:

Monique Uppelschoten

monique@wereldouders.nl

035-6264578

Deelname 
De WereldOuders Challenge vindt plaats 2021 (datum volgt nog). Met een groep van maximaal 35 personen ontdek je de Guatemala met prachtige ritten door Totonicapán, de Cuchumatanes gebergten, Hacienda Acúl ('de Alpen van Guatamala') en Chichicastenango. Ook zie je met eigen ogen het werk van WereldOuders in de Guatemala. De WereldOuders Challenge is geschikt voor iedereen die genoeg wilskracht heeft om deze sportieve uitdaging aan te gaan en zich graag wil inzetten voor het goede doel. De tocht kan gereden worden door zowel beginnende- als ervaren mountainbikers. Aangeraden wordt om deel te nemen aan de clinics voorafgaand aan vertrek. Een goede basisconditie is vereist. Lees hier het deelnemersreglement.

Kosten
De kosten voor deelname aan de WereldOuders Challenge 2020 bedragen €2.300. De inschrijf fee bedraagt €100. Naast de kosten voor deelname is van elke deelnemer een sponsorbedrag van €3.500 vereist wat direct ten goede komt aan het familiehuis en de kinderen in de Guatemala. Lees hier meer over de sponsorwerving.

Wat is er opgenomen in je deelname fee?
•   Vliegreis 
•   Alle transfers in Guatemala
•   Bagagevervoer in Guatemala
•   Alle overnachtingen
•   Alle maaltijden (m.u.v. maaltijden op de laatste dag)
•   Medische assistentie en verzorging
•   Technische ondersteuning
•   Support met 4WD, inclusief bezemwagen
•   Gebruik van GPS
•   Voorbereidingsbijeenkomsten zoals mountainbike clinics

Welke kosten zijn voor eigen rekening?
•   Vaccinaties en malariapreventie
•   ESTA-reistoestemming (US $14)
•   Verzekeringen (reis- en zorgverzekering)
•   Extra eten, drinken en tussendoortjes
•   Maaltijden en drankjes op de laatste dag
•   Medische zorg op reis

Lees meer over de benodigde visa en vaccinaties.

Tijdens de WereldOuders Island Challenge gaat een lokale arts en een arts uit Nederland mee om indien nodig medische assistentie te bieden.

Mountainbike
In Guatemala is niet in elk dorpje een fietsenwinkel. Bovendien is niet alles leverbaar op het gebied van fietsen en mountainbikes. Dat is ook de belangrijkste reden dat de voorkeur ligt dat elke deelnemer zijn eigen fiets meeneemt uit Nederland. Mocht je niet in de gelegenheid zijn een eigen mountainbike te kunnen meenemen dan kunnen wij er een voor je huren in de Guatemala. Hierbij is ook basis reperatiemateriaal aanwezig. Dit is voor eigen rekening. Goed materiaal is tijdens de WereldOuders Island Challenge essentieel. Lees meer over materialen en meer over fietsvervoer, als je je eigen mountainbike meeneemt.

Annuleren
Er kan onverhoopt iets gebeuren. Je kunt je inschrijving dan annuleren. Het inschrijfgeld van €100,- is niet restitueerbaar. Lees de specifieke voorwaarden over annulering en restitutie in de betalings- en annuleringsvoorwaarden.

De reis
Tijdens de WereldOuders Challenge reis je acht dagen door de Guatemala. Je overnacht in simpele guesthouses, hostels en bij het programma van WereldOuders. Overnachting is op basis van logies en ontbijt. Diner wordt genuttigd op de overnachtingslocatie. Overdag ontvang je een lunchpakket voor tijdens het fietsen. Deelnemers zorgen zelf voor energierepen en poeder voor je energiedrank. Neem dat mee vanuit Nederland, de lokale winkels en kiosken hebben een zeer beperkt aanbod. De organisatie verzorgt snacks, fruit en water voor onderweg.

Je vliegt vanaf Schiphol naar Guatemala. Het vervoer in Nederland naar- en van Schiphol organiseer je zelf. Vervoer vanaf het vliegveld in de Guatemala naar Casa San Andrés, het programma van WereldOuders in Guatemala, is geregeld. Uiteraard zorgt WereldOuders voor alle transfers terplaatse in de Guatemala.

Het dagprogramma van de WereldOuders Challenge 2021 wordt binnenkort bekend gemaakt!

 

Deelname is niet alleen een sportieve prestatie, maar tegelijkertijd doe je goed voor kansarme kinderen in de Guatemala. Jouw sponsorgeld wordt besteed aan de kinderen en projecten van WereldOuders in Guatemala.

WereldOuders
WereldOuders is een stichting die structurele hulp biedt aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. De kinderen worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging ook scholing en minimaal een vakopleiding krijgen. Sommigen gaan zelfs studeren. De jongeren blijven aan de familiehuizen verbonden totdat het zelfstandige volwassenen zijn. Zo hebben zij kans op een goede toekomst waarmee ze niet alleen zichzelf maar ook hun gemeenschap kunnen versterken.

Met jouw deelname aan de WereldOuders Island Challenge geef je een voorheen kansarm kind de kans op:

  • Een veilig, liefdevol thuis in een beschermde omgeving;
  • De (medische) zorg die alle ouders hun kinderen willen bieden;
  • Een volledige schoolopleiding: van kleuterschool tot en met minimaal een vakopleiding en eventueel zelfs hogeschool of universiteit;
  • Een goede basis voor een zelfstandige toekomst.


Ontmoet de kinderen
WereldOuders laat graag van dichtbij zien waarom ons werk van belang is. Daarom betrekken wij de deelnemers vanaf het begin van de reis bij de kinderen om zo te laten zien waar we trots op zijn, en waar het sponsorgeld naar toe gaat. Vlak voor vertrek naar de Guatemala word je gekoppeld aan één van de kinderen in het huis. Dit kindje zal je ook ontmoeten en tijdens het bezoek heb je tijd om meer te weten te komen over jouw kind in ons programma Casa San Andrés. 


Casa San Andres
In Itzapa, op ongeveer een uur rijden van Guatemala-stad, is 'Casa San Andres' gevestigd; ons programma in Guatemala. Dit programma werd in 1996 geopend. Op dit moment wonen er 172 kinderen die hier een veilige plek hebben gevonden waar ze weer kind kunnen zijn. De kinderen krijgen (medische) zorg en een volledige schoolopleiding. Ze gaan vanaf de kleuterklas tot en met middelbare school op het terrein van het programma naar school. Naast de kinderen die bij WereldOuders wonen, biedt het programma sinds 2000 ook ondersteuning aan 236 kinderen uit arme gezinnen die in de gemeenschappen rondom het familiehuis wonen. Zij gaan onder andere op het terrein van het programma naar school. Ook is er op het terrein van het programma een huis voor kinderen met een handicap. Hier wonen twaalf kinderen die zwaar lichamelijk en/of geestelijk gehandicapt zijn.

Op het terrein van WereldOuders is er naast een schoolcampus en de huizen voor de kinderen, een keuken en een gemeenschappelijke eetkamer, een bibliotheek en een computerruimte. Daarnaast is er ook een administratief complex, personeels- en vrijwilligerswoningen en ruimtes waar de oudere kinderen een beroepsopleiding krijgen (bakkerij, koken, naaien, lassen en timmerwerk). Een kliniek biedt medische zorg aan de kinderen en het personeel van het programma, maar biedt ook hulp aan mensen uit de omliggende gemeenschappen.

Met het doel om duurzamer en zelfvoorzienend te worden, helpen de kinderen bij het kweken van wortelen, radijs, uien, tomaten, kool en verschillende kruiden. Binnen ons programma in Guatemala werken 150 mensen.

Neem hieronder een kijkje bij het programma in Guatemala:

View all
€250 01-11-2022 | 19:59 To: Geef Geef Geef Guatemala-kids een beter bestaan
€200 18-10-2022 | 11:50 To: Geef Geef Geef Guatemala-kids een beter bestaan
€176,77 11-02-2022 | 09:11 To: Hart voor WereldOuders
€150 26-10-2021 | 16:30 To: Geef Geef Geef Guatemala-kids een beter bestaan
€1.000 22-12-2020 | 17:02 To: Geef Geef Geef Guatemala-kids een beter bestaan Nu Corona de wereld in haar greep heeft, is het vooral van belang de fantastische projecten van Wereldouders te blijven steunen.
View all

WereldOuders Challenge verplaatst naar 2021

27-03-2020 | 15:50 Door de huidige situatie rondom het coronavirus hebben wij besloten om de WereldOuders Challenge 2020 te verplaatsen naar 2021. Meer informatie en nieuwe data volgen. Voor vragen kunt u mailen naar monique@wereldouders.nl.
Read more