Sponsorwerving

Terug naar evenement

Sponsorbijdragen
Elke deelnemer brengt voor WereldOuders minimaal €3.500 aan sponsorbijdragen bij elkaar. Een bedrag waarmee jij daadwerkelijk verschil maakt in het leven van de kinderen in Guatemala.

Dit bedrag kun je op twee manieren ophalen:

  1. Structureel: werving van wereldouders (sponsorouders)
  2. Incidenteel: werving van eenmalige giften door middel van acties en donaties

Structureel
WereldOuders steunt kinderen niet alleen op korte termijn, maar stimuleert juist de lange termijn ontwikkeling van de jongeren zodat zij kunnen uitgroeien tot sterke, gezonde en verantwoordelijke volwassenen die de door educatie, vaardigheden en praktijkervaring problemen in hun gemeenschap het hoofd kunnen bieden en een bijdrage kunnen leveren aan de oplossing. Wij geloven dat de kinderen alleen met structurele ondersteuning een kans maken op een goede toekomst. Als wereldouder (sponsorouder) draag je bij aan een belangrijk deel van de zorg, opvoeding en scholing van een kind. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om een persoonlijke band op te bouwen door elkaar brieven, kaarten en foto’s te sturen. Als biker is het zelfs mogelijk om het kind wat je sponsort te ontmoeten in de Guatemala. Je bent al wereldouder voor €25 per maand. Het zal je niet verbazen dat de continuïteit en structurele zorg voor onze kinderen van groot belang zijn. Met het werven van twaalf wereldouders heb je het bedrag van €3.500 al binnen! 

Incidenteel
Alle andere giften vallen onder incidentele giften en worden gegeven door het organiseren van acties of het ontvangen van particuliere en zakelijke donaties. Bij je inschrijving ontvang je direct de inlogcodes voor je eigen persoonlijke actiepagina op inactievoorwereldouders.nl. Op deze pagina kan je jezelf presenteren door het plaatsen van één of meer foto’s en berichten. Je kunt desgewenst deze pagina aanpassen wanneer je maar wilt. Een mooie manier om je netwerk te laten zien waar je mee bezig bent en makkelijker incidentele donaties te genereren. Het bijhouden en invullen van deze pagina zal je beslist helpen bij het fondsenwerven.  

Clinic
Ieder jaar organisereert WereldOuders voor de deelnemers aan de WereldOuders Challenge een clinic. Op deze dag maak je officieel kennis met WereldOuders en alle deelnemers die meefietsen met de WereldOuders Challenge. Daarnaast geven van de benodigde informatie op het gebied van fondsenwerven, kennis over de mountainbike & materiaal en vertellen we je meer over het programma voor de maanden die volgen. Deelname aan deze clinic is verplicht voor een goede voorbereiding!

De ervaring leert dat hoe sneller je aan de slag gaat, hoe leuker het wordt en hoe gemakkelijker het gaat. Dat komt doordat je onbewust aangemoedigd wordt om je ook goed voor te bereiden op deze bijzondere challenge. Je wordt enthousiast en je zult zien dat het fondsenwerven dan ook steeds makkelijker gaat. Het is bovendien een uitdaging om te zien welke ideeën je bedenkt en uitvoert om het geld bij elkaar te krijgen. Kortom: sponsor jezelf als eerste door wereldouder te worden en start direct met fondsenwerven. Daarmee geef je niet alleen het goede voorbeeld, maar begint het avontuur al vanaf het moment dat je je inschrijft!

Contactpersoon fondsenwerving
WereldOuders ondersteunt deelnemers in de fondsenwerving. Er kan altijd contact worden opgenomen met WereldOuders met vragen over sponsorwerving. We zetten er samen de schouders onder om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor de kinderen en projecten van WereldOuders. Informeer ons dan ook als je twijfels hebt, advies kan gebruiken, graag wil sparren of welke hulp je ook maar nodig hebt om weer een stap verder te komen. Het is mogelijk om het bestaande materiaal van WereldOuders en de WereldOuders Challenge te gebruiken zoals voorbeeldbrieven, sponsorwerving video's, logo’s, tips en tricks, standaardteksten, banners, folders, statiegeld zuil etc.

Voor vragen over fondsenwerving kun je op kantoordagen contact opnemen met Ninah Montesant via ninah@wereldouders.nl of bel 035 62 64 578.
 
Voor meer informatie over sponsormogelijkheden
Voor overige vragen over de WereldOuders Challenge, de sponsorpakketten of over WereldOuders, kan contact op worden genomen met Monique Uppelschoten, via monique@wereldouders.nl of 035 62 64 578.